29 i 30 listopada 2021, godz. 12.00
Tarnowski Uniwersytet Trzeciego Wieku
Pl. Kazimierza Wielkiego 5, Tarnów
W ramach projektu „Przyjaźni seniorom” zapraszamy na dwudniowe warsztaty kulinarne, dzięki którym będzie można wzbogacić swoje menu, stać się bardziej uważnym na to, co jemy i jak jemy, odkryć jak przygotować dania proste, dobrze zbilansowane i piękne. Warsztaty z wykonania prawdziwej pizzy neapolitańskiej i nie tylko. Szkolenie amatorskie w ramach Akademii En Plato, prowadzone przez jej założyciela – Łukasza Hrabiego.
W trakcie szkolenia uczestnicy otrzymują wiedzę odnośnie przygotowania danego rodzaju pizzy z uwzględnieniem używanych mąk i wyrastania ciasta a następnie uczą się ręcznego wyrabiania ciasta, formowania kulek, rozkręcania, komponowania oraz wypieku pizzy.
Czas trwania szkolenia: 5-6 godzin
Łukasz Hrabia – to jeden z najbardziej utytułowanych pizzaiolo w Polsce posiadający tytuł Maestro Pizzaiolo i jedyny technik młyna Polselli oraz instruktor Accademia Polselli w naszym kraju.
Warsztaty będzie wspierał Modern Catering, cateringkrakow.pl ↗